top of page

Arsené Wenger i Premier Leagues Hall of Fame

“Arsené Who?” var overskriften når franskmannen tilbake i 1996 ble valgt som ny manager for The Gunners.

Denne uken ble han og Alex Ferguson inkludert i Premier Leagues Hall of Fame.

I over to tiår regjerte professoren i Nord-London, og i løpet av denne perioden spilte Arsenal 828 kamper i engelsk elitedivisjon.

Når han kom i 1996 hadde allerede Dennis Bergkamp vært vitne til kulturen som ikke bare var å finne i Arsenal, men i hele fotballnasjonen. Når Wenger kom inn ble det en total forandring på blant annet kosthold, trening, spillet og organisasjonen. Dette bidro ikke bare til en ordentlig profesjonalisering og nye, spennende spillere, men blant annet Tony Adams har i ettertid slått fast at Wenger uten tvil forlenget karrieren med flere år.

Under Arsené Wenger kom det også inn mye spennende spillere – dog ikke alle like vellykket. Likevel – sammen med hans medsammensvorne David Dein, ble det sørget for unge talenter og hurtig angrepsfotball. Det er mange navn som kan nevnes, men vi kan ikke se forbi Thierry Henry, Patrick Vieira, Nicolas Anelka, Marc Overmars, Fredrik Ljungberg, Robert Pires, Kolo Toure, Lauren og Francesc Fabregas – der de to førstnevnte også er å finne på Hall of Fames liste.

Wenger satte Arsenal på kartet og sørget også for plass i historiebøkene med blant annet 49 kamper uten tap, deriblant gjennom hele 2003/04 sesongen. Han tok The Gunners inn i det 20. århundre og under hans ledelse flyttet man også til et hypermoderne stadion. Til tross for store og ugunstige lån og et stadig tøffere klima i fotballen, sørget han for at Champions League-kvelder i Nord-London ble rutine.

Det ble mange trofeer, først og fremst i FA-cupen, som fant veien til diffuse utstillingsskap både ved Highbury og etter hvert Emirates.

Til tross for uverdige scener ved mange anledninger, sto Wenger trofast ved sitt følge til sommeren 2018 da han fikk gå inn på Emirates å ta et farvel med Arsenal.

Dermed var det et kjært øyeblikk når han igjen var på besøk denne sesongen for å beskue sin tidligere kapteins arbeid med klubben.

Hva hadde Arsenal vært uten Wenger? Det får vi aldri svar på, men du verden for et eventyr vi hadde sammen, Wenger.

Vi gratulerer masse med velfortjent plass blant de beste!

COYG!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page