top of page

3 kamper spilt, og Arsenal fansen krangler allerede!

Oppdatert: 1. sep.

Vi kan takke oss selv etter poengtapet mot Fulham i går. Var vi gode? Ikke spesielt, men var vi veldig dårlig?

Ifølge statistikkene så hadde vi en xG på 3,1 mens Fulham hadde en xG på 0,54 så denne kampen skulle vi ha vunnet.


Kanskje skulle Eddie ha startet i front mot Fulham i går. Hans bevegelser i bakrommet ville gitt oss litt flere strenger å spille på. I går slet vi fryktelig på siste tredjedelen. Ikke at Trossard hadde en veldig dårlig omgang, men jeg mener han passer mye bedre på venstre kanten en som ensom spiss. Mulig Arteta trodde at Fulham kom ut med en lav block, men i går fungerte det ikke.


Thomas Partey fungerer ikke nå


Arteta må slutte med Thomas Partey eksperimentet roper de fleste supporterne på sosiale medier for øyeblikket. Dette sørger som sagt for at Gabriel henvises til benken, noe som har sørget for at Arsenal er blitt mer sårbare på kontra og vi mister hans trussel på dødballer i begge boksene. Men det viktigste poenget er at den stopper opp White-Ødegaard-Saka-trekanten på høyre siden vår. Saka ser dessverre helt hjelpeløs ut på kanten når han ikke får hjelp av White.

Det er greit at Arteta er en liten Pep kopi, men du trenger ikke endre eller ødelegge noe som har fungert veldig godt tidligere. White og Saka sitt samspill var veldig bra i hele fjor, men så langt har de knapt kombinert.


Nå får vi tilbake Zinchenko mest sannsynlig mot Manchester United neste helg og det er viktig. Jeg føler at det å ha Havertz og ingen Zinchenko på venstre siden virkelig hemmer Martinelli som tilsynelatende sliter med selvtillit og besluttsomhet for øyeblikket. Kiwior er ingen venstreback og han bidrar hverken med offensive bidrag eller pasninger i rom.


De taktiske grepene Arteta har gjort skal som sagt sørge for at vi skal bli bedre i besittelse ved å få flere pasninger inn på banen og det viktigste lenger opp på banen, men så langt så har denne formasjonen spesielt på hjemmebane sørget for at vi blir mer skadelidende og flere spillere blir for isolert.


Havertz benkes og Arteta må endre


Uansett hvordan du ser på det så fungerer det ikke for Kai for øyeblikket. Nå sitter det spillere på benken som fortjener å starte enn ham. Haverz trenger tid til å tilpasse seg, men jeg tror nok at tiden er inne for at Haverz benkes fra start til helgen.


Jeg tror og håper at Arteta går tilbake sin gamle formasjon mot Manchester United med Gabriel som makker til Saliba, White på høyrebacken igjen og Partey tilbake i sin vanlige rolle og Haverz vrakes og vi vinner kampen 2-0 og Arteta blir igjen hyllet for de taktiske grepene som ble gjort.189 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page